Loading...
  12 maart 2020

De Twee Snoeken ontwerpt de nieuwe huiskamer van Loon op Zand

De Twee Snoeken is uit vier inschrijvingen gekozen om de nieuwe huiskamer van Loon op Zand te ontwerpen.

Samen met de Wetering Plan Groep, de gemeente de verenigingen, stichtingen en andere gebouwgebruikers gaan we van De Wetering een levendige, gastvrije Loonse huiskamer maken.  Een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar genoeg ruimte is voor sport en ontspanning, feesten en evenementen, zorg en welzijn, cultuur en informatievoorziening. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de ‘ontmoetingen’ die we graag laten plaatsvinden in een inspirerende, gezonde en energieopwekkende omgeving. Hoe kan het ook anders in een dorp dat zo prachtig omgeven is door groen!

Het sport- en cultuurcentrum De Wetering bestaat uit een monumentaal fraterhuis aan de Kloosterlaan, een sporthal en een tussengebied. De vernieuwde accommodatie moet niet alleen optimaal aansluiten op de wensen van de gebruikers, maar ook op de locatie in het centrum van het dorp. We besteden veel aandacht aan een mooie inpassing in het landschap met goed zicht op de omgeving, zoals het Witte Kasteel en het centrum rondom de kerk en De Kiosk. Ook een uitnodigende entree en een dorpsplein horen bij een dorpshuis. Daarbij verdient Loon op Zand een duurzaam dorpshart, met een energiezuinig gebouw dat milieubewustzijn uitdraagt naar haar inwoners.


De Office, thuiswedstrijd voor De Twee Snoeken