Loading...
  18 september 2020

“Villa in het groen” voor Robuust Basisteam IJsselwaarden in Velp

De Twee Snoeken ontwerpt de nieuwbouw van het Robuust Basisteam IJsselwaarden in Velp.

Wij vinden het belangrijk dat deze nieuwbouw goed aansluit bij de omgeving met haar monumentale panden. In het ontwerp is er dan ook gekozen voor een moderne benadering van de rijke gevelarchitectuur die de klassieke omliggende villa’s typeren. De hiërarchische manier van ordenen met kleinere massa en prachtige gevelprincipes hebben onze architecten in het ontwerp meegenomen. Daarnaast krijgt het nieuwe politiekantoor net als de omliggende villa’s een prachtig groen voorterrein. Zo ontstaat er een “villa in het groen” dat uitstekend in de omgeving past.

Het ontwerp van het gebouw wordt afgestemd op de logistiek van het team. Een heldere logistiek met korte looplijnen zorgt in combinatie met een goede plaatsing van de zones publieksgebied, arrestantengebied en politiewerkgebied voor functionaliteit en een veilig gevoel. De kantooromgeving wordt ingericht en afgestemd op alle processen van het specifieke team, met een goede mix van werken en ontspannen volgens het principe van Activiteit Gerelateerd Werken. Naast een politiekantoor wordt er een politiemuseum gerealiseerd in het nieuwe gebouw.

Het ontwerp en de uitwerking is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen alle betrokkenen. De Twee Snoeken is verantwoordelijk voor het ontwerp van architectuur en interieur en het projectmanagement met integratie van de expertises van externe adviseurs tot een uitwerkt BIM model.


Omgevingsvergunning voor stijlvol hoofdkantoor Hager