Loading...
  5 januari 2023

Duurzaam, biobased Rijksontmoetingsgebied in Rijkskantoor Utrecht

Een nieuwe ontvangsthal met ‘Rijksontmoetingsgebied’ voor het Rijkskantoor van de Belastingdienst in Utrecht. De voorheen donkere en onoverzichtelijke ontvangsthal en bovenliggende verdiepingen hebben wij veranderd in een transparant en sfeervol entree- en ontmoetingsgebied.

Het Rijksvastgoedbedrijf gebruikte deze verbouwing als pilot voor biobased materiaalgebruik. Hierin kreeg het snelgroeiende en lokaal te oogsten populierenhout een belangrijke rol in onder meer de ontvangsthal. In het Rijksontmoetingsgebied komen medewerkers en bezoekers samen om in verschillende omgevingen en sferen te werken, overleggen en informele ontmoetingen te houden. Alle nieuwe interieuronderdelen zijn demontabel gemaakt, voor hergebruik in de toekomst. Zoals ook al het los meubilair in dit project is hergebruikt en geherstoffeerd.

Zo is dit vernieuwde Rijkskantoor een toonbeeld van een project waarin duurzaamheid, circulariteit en kwaliteit samensmelten tot een uniek eindresultaat! 


Stadsloket Nieuw-West in gebruik genomen