Loading...
  12 januari 2021

Een akoestisch klimaatplafond voor Stichting Samenthuis

Dit klimaatplafond hebben wij toegepast in de door ons ontworpen zorgwoning van Stichting Samenthuis. De akoestiek in deze woning speelt een belangrijke bijdrage in het prettige binnenklimaat.

In opdracht van Stichting SFO hebben wij in Udenhout een akoestisch gestuct klimaatplafond toegepast in de door ons ontworpen zorgwoning van Stichting Samenthuis. In deze fijne leefomgeving wonen 7 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Al snel was duidelijk dat de akoestiek in de woning een belangrijke bijdrage moest leveren aan het prettige binnenklimaat dat werd nagestreefd. Daarom is er in de zorgwoning een akoestisch gestuukt klimaatplafond toegepast. Dit plafond zorgt voor een goede akoestiek via geluidsabsorptie. Harde geluiden en holle klanken worden als het ware “opgezogen” door het plafond. Het grote voordeel van deze klimaatplafonds is dat er in de zomer constant geheel geruisloos een aangename koelte wordt gegenereerd. Dat past goed in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij een prikkelarme omgeving en stabiliteit belangrijke factoren zijn in het dagelijkse leven.

In dit mooie interview vertelt onze projectleider Joep Jannink over de toepassing van het klimaatplafond.

Lees hier meer over dit mooie project!


Brandweerkazerne Uden krijgt vorm