Loading...
  17 augustus 2023

Gezondheidscentrum verrijst in Zaltbommel

In Zaltbommel verrijst een nieuw gezondheidscentrum waarvoor wij het ontwerp maakten. Een apotheek en drie huisartsen uit de Zaltbommelse binnenstad gaan zich vestigen in het pand aan de Steenweg, een gemeentelijk monument.

Het karakteristieke pand is een echte blikvanger aan de rand van de binnenstad en ligt op een unieke locatie tussen de stadswallen en de haven. Naast een grondige renovatie van het monument ontwierpen we een ‘verzonken’ uitbreiding aan de tuinzijde, die wordt voorzien van een groendak, als onderdeel van de parkachtige setting. De nieuwbouw is hiermee te gast in de voormalige stadsgracht. Met de rustige gevel vormt het een voetstuk voor het monumentale pand; een eigentijds accent in de vestingwerken van Zaltbommel.
 
Het nieuwe gezondheidscentrum wordt naar verwachting eind 2024 opgeleverd. In de eerste fase zorgt Bouwgroep Moonen voor het uitgraven en realiseren van de ‘kelderbak’. Naast de verdere uitwerking van het plan werken wij momenteel aan een interieurontwerp dat aansluit bij de context van het pand.


Vidar: werkomgeving 'met de blik naar buiten'