Loading...
  20 oktober 2020

Het gemeentehuis van Ermelo ademt haar omgeving

Het gemeentehuis van Ermelo is na een grootschalige verbouwing helemaal één met haar omgeving. De verbouwing van het gemeentehuis is bijna afgerond. Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet.

Het nieuwe gemeentehuis en haar omgeving sluiten perfect op elkaar aan. In het ontwerp hebben we ons voornamelijk gericht op de ligging van het huidige gemeentehuis. Er is een heldere scheiding te maken tussen de dorpszijde en de boszijde. Deze zijden hebben elk een geheel eigen, typische sfeer. We besloten dit te koppelen aan het concept en de indeling van het plan. Vanuit deze gedachte ontstond het idee om een fijne, rustige sfeer in de werkgebieden en een levendige dorpssfeer in het publieke gebied te creëren. In de werkgebieden vinden we de groene tinten van het bos, warme houtaccenten en een prachtige diversiteit aan beplanting. In het gebied aan de andere zijde, waar zich een vergadercentrum en bibliotheek bevinden, wordt je ondergedompeld in een dynamische sfeer. Terra kleuren, metaal en diverse stoffen zorgen voor een speels en levendig geheel.

Een groot deel van het oude gemeentehuis is hergebruikt. Tijdens de allereerste rondgang was al te zien dat er in het bestaande plafond mooie, massief ceder houten latten verwerkt zaten. Deze latten zijn eruit gehaald en zien we op verschillende plaatsen weer terug; als videbekleding in het publieke gebied en als houten wandafwerking in de cocons en pantry’s die op diverse plaatsen in het pand terugkomen. Verschillende luchtkanalen zijn niet de container ingegaan, maar hebben we plat laten slaan en als afwerking laten toepassen in verschillende meubels. Hier is een grote kastenwand en een deel van de uitgifte in het vergadercentrum van gemaakt. Tevens is het bestaande meubilair onder de loep genomen. Zo hebben we de stoelen voor het bestuur opnieuw gestoffeerd en zijn de stoelen in het vergadercentrum deels hergebruikt.

De uitvoering is gefaseerd verlopen. Nadat een gebied bouwkundig was opgeleverd is er ingehuisd en ving de verbouwing van het volgende gebied aan. Deze verschillende fases sloten naadloos op elkaar aan.


Omgevingsvergunning voor stijlvol hoofdkantoor Hager