Loading...
  4 januari 2018

Huis van Waalre uit de as herrezen

Het Huis van Waalre is uit de as herrezen en opnieuw in gebruik genomen! Vlassak Budel realiseerde de renovatie van Nederlands eerste energieneutrale rijksmonument, naar ontwerp van De Twee Snoeken.

In de zomer van 2012 woedde een grote brand in het gemeentehuis. De muren van het oude raadhuis (1929, architect H.W. Valk) bleven echter overeind staan. Dat deel is in oude glorie hersteld en wordt nu gebruikt als raadszaal en trouwlocatie. Op 14 februari 2018 trouwde het eerste bruidspaar in deze nieuwe trouwzaal.

Het Huis van Waalre is 100 % zelfvoorzienend in haar energieverbruik. Van een traditioneel gemeentehuis is het herrezen als een multifunctioneel Huis van Waalre. Een thuis voor verenigingen, inwoners, het gemeentebestuur en de gemeentelijke organisatie. In het vernieuwde gebouw zit ook een bibliotheek, een grand-café en een zaal voor repetities en optredens. Een bruisende plek waar je graag vertoeft en waar je voor uiteenlopende zaken  terecht kunt: boeken lenen, muziek maken, een toneel- of dansvoorstelling bijwonen, je paspoort vernieuwen, een kop koffie drinken, genieten van de natuur, nieuwe mensen ontmoeten, trouwen, lekker lunchen, een raadsvergadering bijwonen, etc. Hiermee vormt het Huis zowel overdag als ’s avonds een brug tussen generaties en garandeert het de verbinding en samenhorigheid tussen de inwoners van de dorpen Waalre en Aalst.


Nieuwe MFA in Haaren