Loading...
  12 juli 2023

Inspireren en ontmoeten op RVB Marktmiddag

Het vernieuwde interieur van Rijkskantoor Graadt van Roggenweg 500 in Utrecht is een bron van inspiratie! Onlangs hebben we dit project gepresenteerd tijdens de RVB Marktmiddag van het Rijksvastgoedbedrijf.

In de publiekshal en het 'Rijksontmoetingsplein' zijn overal akoestische wanden te vinden die zijn voorzien van populierenhouten latten. Aangezien dit biobased materiaal niet zomaar kon worden toegepast, hebben we intensief onderzoek gedaan naar een brandvertragende behandeling die voldoet aan wet- en regelgeving. Het populierenhout doorstond de benodigde brandproeven en is daarmee gecertificeerd voor interieurtoepassingen.

Andere voorbeelden van biobased en circulaire materialen in het project zijn akoestische panelen samengesteld uit cellulose, tarwe en aardappelzetmeel, wanden gemaakt van rietstengels geoogst uit de Weerribben en tafelbladen vervaardigd uit de reststroom van melkpakken.

Onlangs hebben we dit project gepresenteerd tijdens de RVB Marktmiddag van het Rijksvastgoedbedrijf op voormalig vliegveld Valkenburg. Op deze inspirerende dag met meer dan 100 bedrijven voerden wij bij onze eigen marktkraam interessante gesprekken over duurzaamheid, innovatie en samenwerking!


Vidar: werkomgeving 'met de blik naar buiten'