Loading...
  3 november 2020

Leerpleinen in het vernieuwde Varendonck College geopend

Het schoolgebouw van het Varendonck College in Asten krijgt na een ingrijpende verbouwing een open, overzichtelijk en eigentijds karakter!

De nieuwe sfeer in het gerenoveerde schoolgebouw geeft docenten en leerlingen een extra stimulans om innovatief, zelfstandig en verantwoordelijk aan het werk te gaan. De interne aanpassingen geven aanleiding tot een nieuwe manier van leren. De leerpleinen en tussenruimten zijn vergroot en met elkaar verbonden. Door het in elkaar laten overvloeien van deze ruimten vindt er kruisbestuiving plaats. Leerlingen en docenten uit verschillende leerdomeinen kunnen elkaar hier gemakkelijk ontmoeten en met elkaar samenwerken. Doordat de leerpleinen en tussenruimten naar buiten zijn georiënteerd ontstaat er een prettiger leer- en werkklimaat.

Met het afronden van deze fase komt het nieuwe Varendonck College weer een stap dichterbij. De volgende fase wordt opgeleverd in mei 2021, wanneer de aula voor de onderbouw én de nieuwe voorgevel zijn afgerond.


Omgevingsvergunning voor stijlvol hoofdkantoor Hager