Loading...

BIM

Bij veel van de projecten wordt het totale gebouw in voorbereiding en uitvoering uitgewerkt met behulp van een BIM-model. Dit BIM-model is door onze eigen modelleurs uitgewerkt en gecombineerd tot 1 centraal BIM-model, waar ook andere partijen in kunnen werken. Hierdoor werken alle partijen (voorbereiding en uitvoering) samen aan én in een 3D-gebouwmodel. Uit dit BIM-model wordt alle relevante informatie gehaald zoals bijvoorbeeld hoeveelheden, tekeningen en overige intelligente informatie. Hierdoor werken alle partijen altijd met dezelfde up-to-date informatie en worden het ontwerp en knelpunten visueel zichtbaar voor zowel ontwerppartijen als opdrachtgever.

In de rol van BIM-manager coördineren wij het gehele proces. Onze interne BIM-coördinator stuurt en bewaakt de algehele kwaliteit van onze modellen. Ook verzorgt de BIM-coördinator de clash controle, wat de basis vormt voor de integrale afstemming van de modellen.

Werken met een BIM-model heeft de volgende voordelen:

  • Optimale coördinatie en afstemming tussen de verschillende partijen. Ontwerp en ontwerpconsequenties kunnen efficiënt worden besproken.
  • Vergroten van inzicht voor opdrachtgever, gebruiker en ontwerpers in ruimtelijke kwaliteit ontwerp. Wijzigingen zijn voor iedereen goed zichtbaar.
  • Mogelijkheid tot het koppelen van niet-geometrische informatie, waardoor bijvoorbeeld hoeveelheden uit het model gebruikt kunnen worden voor ontwerpbeslissingen en calculaties.
  • Wij hebben ervaring met het koppelen van technische omschrijvingen aan BIM-elementen, waardoor tekst en model altijd met elkaar overeenkomen.
  • Besparing op faalkosten, door realistische 3D ontwerpafstemming, die zorgt voor minder verrassingen op de bouw. Clashes en onmogelijkheden zijn uit het ontwerp gehaald voordat de bouw begint.
  • Integraal samenwerken resulteert in een goed doordacht en kwalitatief hoogwaardig ontwerp.

Om deze voordelen van BIM tijdens het ontwerpproces en de realisatie optimaal te benutten zijn ervaren BIM-partijen nodig. De Twee Snoeken heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in zowel het kennisniveau van haar medewerkers op het gebied van 3D-modelleren in BIM / Revit als in software/hardware.

Huis van de Gemeente Peel en Maas, Panningen

Huis van de Gemeente Peel en Maas, Panningen

Politiebureau Uden

Uden, Politiebureau

Vidar: werkomgeving 'met de blik naar buiten'