Loading...

Circulair bouwen

Circulair bouwen wordt vaak gerelateerd aan materialen: we willen zo min mogelijk grondstoffen toepassen en we proberen zo veel mogelijk producten opnieuw te gebruiken. Maar circulariteit betekent voor ons veel meer. Wij streven naar flexibele gebouwen en een duurzame aanpak op álle niveaus en in álle facetten, voor de hele levenscyclus van een gebouw.

Het ontwerpteam van De Twee Snoeken wil dan ook geen losse maatregelen stapelen, of alleen voldoen aan keurmerken als BREEAM, LEED, GPR of WELL. We willen een bewustzijn creëren binnen het bouwteam, bij de opdrachtgevers en de gebruikers. Dus stellen we onze circulariteitsambitie graag in een vroeg stadium vast. Daarna kunnen we scenario’s gaan uitwerken! De softwaretak van De Twee Snoeken heeft diverse slimme tools ontwikkeld, waarmee we vervolgens onze ideeën voor u inzichtelijk kunnen maken, kunnen toetsen en meten.

In onze ontwerpen werken we altijd toe naar een goede balans tussen architectonische kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Circulair ontwerpen en ontwikkelen is dan ook een integraal onderdeel van ons ontwerpproces. We lopen graag in de voorhoede als het gaat om duurzaamheid en circulariteit. Hierin zijn we echter ook realistisch. Circulair bouwen is een streven en circulair werken kun je niet alleen.

Symposium herbestemmen van gebouwen in Oss