Loading...

Drunen, Sporthal Dillenburcht

Bewaren

Sportaccommodatie Dillenburcht in Drunen is een geheel nieuw onderkomen ter vervanging van de verouderde sporthal Onder de Boogen. Deze nieuwe NOC*NSF sportaccommodatie biedt overdag sportfaciliteit voor scholieren van basis en middelbaar onderwijs. In de avonduren vinden er trainingen en wedstrijden van diverse plaatselijke en regionale sportverenigingen plaats. Het ontwerp is ingericht op de huisvestingbehoefte van deze gebruikers en de hal is NOC*NSF gecertificeerd en gekeurd.

De hal is op te delen in drie solitaire delen waarin sportactiviteiten visueel en op gebied van geluid en hoogwaardige akoestiek al dan niet deels of geheel gescheiden kunnen plaatsvinden. Daarnaast is een grote transparante tribunezone ingepast, die vrij en goed zicht biedt over het grote sportveld. Er is een afgescheiden vergaderruimte voor de verenigingen ingepast.

Een verenigingsruimte met bar biedt ruimte voor het ontmoeten van de supporters, of voor ontspanning na de sportprestatie. Ook biedt de accommodatie huisvesting voor evenementen. Het gebouw is duurzaam opgericht: er is een duurzame WKO-installatie met laagtemperatuur verwarmingssysteem via de balvaste stralingplafonds gerealiseerd. Op het dak zijn 539 stuks PV-panelen gerealiseerd met 330 wattpiek vermogen.

Fotografie: Norbert van Onna

Vidar: werkomgeving 'met de blik naar buiten'