Loading...

Gemeentehuis Bergen

Bewaren

In dit renovatieproject stond de verbouwing van het klantcontactcentrum (KCC) en de backoffice centraal. De bestaande publiekshal van het gemeentehuis Bergen was verstoken van daglicht en oogde donker en ontoegankelijk. De inrichting was onoverzichtelijk en gedateerd. De gemeente wilde een meer open, transparant en uitnodigend KCC om servicegericht te kunnen werken. Klantvriendelijkheid was dan ook een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp.

Allereerst zijn de gevels opengewerkt om daglicht toe te laten. Verder is de trap verplaatst, aangezien die een obstakel vormde middenin de publiekshal. De bestaande kolommen, de kluis en de lift zijn wel gehandhaafd. 

Door deze ingrepen is een veel ruimtelijker ogende publiekshal ontstaan, die bovendien overzichtelijker is ingericht. De publieksbalies hebben een open en toegankelijke uitstraling gekregen door het gebruik van warme materialen en kleuren en uitnodigend meubilair. De kleurstelling die in het interieur is toegepast sluit aan op het bestaande kleurenpalet van het gemeentehuis.