Loading...

Golfclub Stippelberg Gemert-Bakel

Bewaren

Na een meervoudige opdracht heeft Golfclub Stippelberg gekozen voor het compacte en slimme ontwerp van De Twee Snoeken. Bijzonder is dat aan de ene kant op maaiveldniveau een onderverdieping wordt ontsloten, waarin diverse ruimten zijn ondergebracht. Deze ruimten behoeven weinig of geen daglicht omdat het clubhuis daar als het ware in de grond ligt. Het gaat om het kantoortje voor de marshall, de golfshop, kleed- en sanitaire ruimten, techniek en een hele grote ruimte voor de vele lockers voor de clubleden.

 

De Twee Snoeken heeft ook de opdracht gekregen voor het ontwerpen van het interieur. In nauw overleg met het bestuur en de gebruikers is gekozen voor de verrassend goed passende inrichting, die is afgestemd op de omgeving door de toepassing van verschillende groen- en aardetinten.

De centrale hal is letterlijk in het midden gesitueerd waardoor gangen nagenoeg niet voorkomen. Deze hal krijgt erg veel licht door grote glazen insnijdingen in de kap en ontwikkelt zich rond een vide met een royale trap. Die leidt op de eerste verdieping naar de belangrijkste verblijfsruimten, zoals de brasserie met verschillende sferen, het restaurant, de professionele keuken met bijruimten, en een zeer riant terras. En dat alles op niveau! De verhoogde ligging van deze ruimten en een rondlopende glasstrook in de gevels zorgt vanop elke plek in het clubhuis voor een riant uitzicht over de golfbanen.

Op de tweede verdieping zijn kantoren en een instructielokaal ondergebracht.

Om het zo goed mogelijk in het landschap in te passen, is het exterieur van het clubhuis samengesteld uit natuurlijke materialen zoals diep roodpaarse bakstenen, riet en donker hout. De gekozen vormgeving, kleuren en de detaillering zorgen voor een eigentijdse, landelijke uitstraling.

De Twee Snoeken heeft ook de opdracht gekregen voor het ontwerpen van het interieur. In nauw overleg met het bestuur en de gebruikers is gekozen voor de verrassend goed passende inrichting, die is afgestemd op de omgeving door de toepassing van verschillende groen- en aardetinten.

Bij het parkeerterrein is een afslagplaats gerealiseerd voor de driving range, die in de toekomst nog wordt voorzien van een rieten kap, zoals bij het clubhuis.

 

Start verbouwing gemeentehuis Elst (Overbetuwe)