Loading...

Heem van Selis

Bewaren

De Bosscheweg is een belangrijke toegangsweg voor Boxtel. De woningen en appartementen aan deze weg vormen straks het visitekaartje voor de nieuwe wijk Heem van Selis. We hebben de woningen daarom een bijzondere, zorgvuldige uitstraling gegeven.

In ons ontwerp zijn we geïnspireerd door de bekende Nederlandse architect Dudok. Hij koos geregeld voor een lichte, vaak gele steen. Net als Dudok hebben we gespeeld met de horizontaliteit en verticaliteit in de gevels. Zo wordt de lange gevelrij met zadeldaken onderbroken door een blok van twee woningen met een plat dak Als accent zijn ook de hoekwoningen hoger uitgevoerd met een plat dak. Door de horizontale banen van raampartijen met het geornamenteerd metselwerk over de scheidingen door te laten lopen, hebben we de overgang tussen de hoge en de lage blokken wat verzacht. In combinatie met het verspringen van de luifels boven de voordeuren ontstaat een fraai en dynamisch gevelbeeld.

Een fris en vernieuwd Varendonck College in Asten