Loading...

Oss, IJssalon

Bewaren

De Heuvel ligt in het hart van de stad Oss en is een centrale ontmoetingsplaats met horeca, de wekelijkse markt en de kermis. Sinds 1980 staat centraal op het plein IJssalon Venezia: dat authentiek Italiaans huisgemaakt ijs serveert. Aangezien de ijssalon verplaatst moest worden, was het tijd voor een nieuwe vormgeving: een ijsblokje.

Het glazen paviljoen is volledig transparant. De fraai gespannen doeken dienen als zonwering. Het glazen dak steunt op vier iele kolommen. Daar middenin bevindt zich de lichte wereld van de ijs- en koffiebar met de keuken. De ijsvitrine is in Italië speciaal op maat gemaakt.

Al het meubilair is bewust laag gehouden om zoveel mogelijk het gevoel van ruimte en transparantie te behouden. De ijs- en koffiebar is wit gemaakt; zo springt hij er als het ware uit, terwijl de vloer en de  bank rondom meer wegvallen door de donkere kleurstelling. Het kleurenpalet is grotendeels neutraal gehouden waardoor de nadruk nog meer wordt gelegd op de kleurrijke ijssoorten.

De gesloten ruimtes (facilitair en sanitair) zijn onder het maaiveld geplaatst waardoor de ijssalon zelf volledig transparant is gebleven.

 

Fotografie: Norbert van Onna

Symposium herbestemmen van gebouwen in Oss