Loading...

Rabobank Oisterwijk

Bewaren

Het bankgebouw is gelegen nabij de langgerekte dorpskern van Oisterwijk dat hoofdzakelijk bestaat uit pittoreske bebouwing. De nieuwbouw is gerealiseerd op de locatie van een voormalig Rabobank-gebouw. De voorzijde van de bank is naar het centrum gericht terwijl de achterzijde is georiënteerd op een groot parkeerterrein.

 

De bedrijfsfilosofie van de Rabobank ‘bankieren van mens tot mens’ vormde de basis voor het programma. Deze filosofie diende tot uitdrukking te komen in een herkenbaar, uitnodigend, ruim en open gebouw. Rondom een overzichtelijke bankhal kwamen zowel ruimten voor ‘zelfbediening’ als spreekkamers voor persoonlijk advies. Door de keuze voor uniforme werkplekken is een flexibel kantoorgedeelte ontstaan dat wordt aangevuld met een aantal bijzondere ruimten.

Op de eerste verdieping bevindt zich een multifunctionele ruimte, waarin trainingen, presentaties en lokale, culturele activiteiten plaats kunnen vinden. Op de tweede verdieping is een bedrijfsrestaurant ondergebracht dat is voorzien van een fraai dakterras.

Dit ontwerp combineert in essentie een optimale inpassing in een historische kern met een innovatief kantoorconcept, licht en lucht, compactheid en een hoge mate van flexibiliteit.