Loading...

Rotterdam Business School

Bewaren

Het nieuwe onderwijsgebouw voor de Hogeschool Rotterdam van architect Paul de Ruiter ligt aan de Kralingse Zoom en diende te worden ingericht volgens de principes van Het Nieuwe Studeren. Er is een studielandschap ontworpen waarbij flexibele leer-, werk- en interactiezones gelijkmatig over het gebouw zijn verspreid om kennisuitwisseling tussen studenten en docenten zo makkelijk mogelijk te maken.

Het nieuwe, zeven verdiepingen hoge onderwijsgebouw verbindt drie bestaande bouwdelen tot één campusgebouw en samen vormen zij de Hogeschool Rotterdam Business School.

De bestaande studiestraat is doorgetrokken tot aan de ingang van de nieuwbouw, waar deze zich opent via een entree met brede podiumtrap. De studiestraat is voorzien van een koffiebar en flexibel meubilair, wat deze geschikt maakt voor  informele ontmoetingen en evenementen. De 20 meter brede trap geeft toegang tot het lichte hart van het nieuwe onderwijsgebouw, het atrium. Rondom het atrium zijn projectruimtes, leslokalen en kantoren gesitueerd. In het atrium bevinden zich op elke verdieping studiepleinen verbonden met een uitgesproken en uitnodigende houten trap.

Alle gebruikmakende opleidingen hebben hun eigen gebied gekregen, met een eigen studieplein en docentenkamer. Door middel van workshops hebben alle opleidingen hun eigen wensen en behoeftes in kaart kunnen brengen en zodoende hun eigen touch kunnen geven aan het interieurontwerp. Er is gekozen voor één sfeer en kleurconcept, waarmee eenheid binnen de verscheidenheid is ontstaan.

Het economisch karakter van de nieuwe Rotterdam Business School was de inspiratie voor de geometrische vormentaal, zichtbaar in het zwarte lijnenspel van het toegepaste meubilair, en de nog te realiseren grafische prints op elk studieplein.

Het gebouw heeft het BREEAM Excellent label ontvangen.