Loading...

’s-Hertogenbosch, CINOP

Bewaren

CINOP is een onafhankelijk (inter)nationaal adviesbureau op het gebied van leren, opleiden en ontwikkelen. De consultants werken aan oplossingen voor leer- en opleidingsvraagstukken binnen de driehoek overheid – beroepsonderwijs – arbeidsmarkt.

Voor het interieurconcept van het kantoor in ’s-Hertogenbosch vormde het motto ‘Een leven lang leren’ het uitgangspunt. Dit hebben wij verbeeld in de lange loper, die door het kantoor loopt. De loper symboliseert de doorgaande en opgaande ontwikkeling van de mens. In het kantoor beweegt die lijn zich van reuring op de begane grond naar steeds meer rust op de verdiepingen.

Op de begane grond vindt ontmoeting plaats. Hier is de receptie en aan de achterzijde van het gebouw liggen de personeelsingang, het archief, de reproruimte en het serviceloket, waar het personeel zijn post ophaalt. Naast de receptiebalie bevinden zich de niet-persoonsgebonden lockers, waar het personeel persoonlijke eigendommen bewaart.

Op de begane grond ligt verder het multifunctionele werkrestaurant. Het restaurant is voorzien van diverse soorten zit- en werkplekken: statafels met barkrukken, lage tafels, een leestafel en een treincoupé. Al het meubilair is mobiel en kan worden opgeslagen in de archiefruimte. De twee grote vergaderruimten, die aan het restaurant grenzen, zijn voorzien van schuifwanden en kunnen op eenvoudig wijze bij de ruimte worden betrokken. Hierdoor ontstaat één grote ontvangstruimte.

Ontmoeting vindt verder plaats op en langs de houten loper, die vanaf de begane grond door het hele gebouw naar de verdiepingen loopt. Langs deze loper liggen diverse soorten werkplekken, variërend van aanlandwerkplekken, tot en met loungeplekken voor informeel overleg. Deze werkplekken zijn allemaal gericht op ontmoeting, contact en samenwerking.

Op de eerste verdieping ligt aan de loper een ontmoetingsplek, bestaande uit een zitplek met lage stoelen en een bank. Daarachter bevindt zich een pantry met bartafel. Aan de andere zijde van de vide ligt een gesloten overleg- en brainstormruimte, met een in hoogte verstelbare tafel, een smartboard en een beschrijfbare wand. Verder liggen op deze verdieping 1-persoons-, 2 persoons- en 3-persoonswerkplekken op de open werkvloer.

Op de tweede verdieping ligt aan de loper een ontmoetingsplek met lage banken en draaibare belstoelen. De loper vervolgt daarachter zijn weg in een houten boekenkast, die zich uitstrekt tot de derde verdieping. Aan de vide ligt hier een meer formele overlegruimte dan op de verdieping daaronder. Aan de andere zijde van de loper ligt een ruimte met een dubbelfunctie. Het is enerzijds een leeshoek en anderzijds een open brainstormruimte. Hier bevindt zich ook een pantry. Verder liggen op deze verdieping een reproruimte en 1- en 2-persoons werkruimten, waarbij de laatstgenoemden een dubbelfunctie hebben, want zij kunnen ook worden gebruikt voor overleg. De werkplekken zijn hier rustiger dan die op de eerste verdieping. Het achterliggende idee hierbij is dat naarmate je hoger in het gebouw komt, ontmoeting minder belangrijk wordt en het accent verschuift naar steeds rustiger werkplekken.

Op de derde verdieping houdt de loper op. Hier staat niet langer de ontmoeting centraal, maar is de kantooromgeving gericht op rustig werken. Hier bevindt zich een pantry, met een hoge tafel met barkrukken. Hier staat aan de andere zijde een groepje Engelse telefooncellen, waar rustig kan worden gebeld. Langs gesloten werkruimten kom je vervolgens bij een open werkruimte met 2- en 3-persoons werkplekken. Daarachter ligt de stilteruimte, die het karakter heeft van een traditionele bibliotheek, gemeubileerd met fauteuils, een leestafel en 10 bureaus.

Met dit interieurconcept krijgt taakgericht werken op unieke wijze gestalte en wordt de specifieke en vernieuwende wijze waarop CINOP invulling geeft aan Het Nieuwe Werken gefaciliteerd. Daarmee geeft dit interieurontwerp uitdrukking aan de eigen bedrijfsfilosofie van CINOP.

 

Fotografie: Yvonne Lukkenaar

Start verbouwing gemeentehuis Elst (Overbetuwe)