Loading...

’s-Hertogenbosch, Negen Heren

Bewaren

Aan de Zuid-Willemsvaart, aan de rand van het centrum van ‘s‑Hertogenbosch, op de voormalige locatie van het EKWC, hebben we een ontwerp gemaakt voor de realisatie van negen stadsvilla’s rond een nieuw te maken groen binnenplein. Doordat we de bestaande afgesloten steeg ‘Achter de Exters’ weer openbreken en uit laten komen op het nieuwe binnenterrein, wordt het inbreidingsplan zorgvuldig ingepast in het historisch weefsel van de stad.

De ondergrondse loop van de historische Binnendieze is een latent aanwezige kwaliteit op het terrein. Deze vormt een belangrijk uitgangspunt voor de vorm en positie van de woningen en voor het landschappelijk ontwerp van het binnenterrein dat met MTD Landschapsarchitecten is gemaakt.

De architectuur vormt een zorgvuldige combinatie tussen de historische architectuur van de bebouwing aan de Zuid-Willemsvaart en een eigentijdse interpretatie daarvan in de woningen aan het binnenterrein. Niet alleen in kleur en materiaal komt het verschil tussen historische panden en moderne bebouwing tot uiting, maar deze wordt tevens op een subtiele manier benadrukt door een verschil in detaillering en gevelcompositie.

Een unieke gevel van kalkhennep