Loading...

's-Hertogenbosch, Würth

Bewaren

De nieuwbouw van het hoofdkantoor Würth Nederland, inclusief logistiek centrum, staat in bedrijvenpark De Brand. Naast het kantoor zijn ruimten gerealiseerd zoals een museum, een showroom, diverse instructielokalen en een auditorium. Het totale complex is onder één dak gebracht. De gekozen dakvorm is ontstaan uit de gedachte van een hoog front aan de straatzijde, met een geleidelijke verlaging daarvan in de richting van het groengebied. Hierdoor is een natuurlijke overgang tussen het bedrijventerrein en het naastliggende natuurgebied ontstaan.

 

Fotografie: Norbert van Onna

Uitbreiding met Flagship Store

Begin 2021 werd de uitbreiding van het door ons ontworpen hoofdkantoor geopend. Wij hebben de aanbouw ontworpen waarin ruimte wordt geboden aan een Flagship Store, ORSY® mobil inbouwcentrum (bedrijfswageninrichting), uitbreiding magazijn voor service-afdelingen en additionele kantoorruimte.

In ons originele ontwerp voor het hoofdkantoor, dat is opgeleverd in 2002, was reeds rekening gehouden met mogelijkheden tot uitbreiding. Door de realisatie van de nieuwbouw is de gevel van het hoofdkantoor met een in het oog springende Flagship Store na jaren nu echt af. De spantenconstructie en het dak vormen de verbinder tussen het bestaande en nieuwe bouwdeel. Het eigentijdse karakter van de nieuwbouw wordt kracht bijgezet door de schuine pui in de voorgevel.

De nieuwbouw kenmerkt zich o.a. door duurzaamheid en werd gebouwd volgens de nieuwste bouwnormen; denk hierbij aan gasloze energieopwekking, terugdringen van CO2-uitstoot, zeer goede isolatie, LED verlichting, zonwerend glas en het gebruik van een warmtepomp.

Een unieke gevel van kalkhennep