Loading...

Snellestraat 's-Hertogenbosch

Bewaren

Dit stadsvernieuwingsproject is gesitueerd in een voorheen wat verouderd gedeelte van de binnenstad van ’s-Hertogenbosch, direct tegen het kernwinkelgebied aan. 

Op de begane grond zijn diverse, commerciële ruimten opgenomen die zijn ingevuld met winkels en horeca. Op de verdiepingen zijn aan de Stoofstraat stadswoningen over drie woonlagen met een kap gerealiseerd met een eigentijdse ruimtelijke ontwikkeling. Boven de commerciële ruimten aan de Stoofstraat zijn aan beide zijden van een open trappenhuis, met zicht op een binnenhof met een prachtige, eeuwenoude beukenboom, ieder drie appartementen met verschillende oppervlakten opgenomen. Hierbij is ook de ruimte in de kap als woonruimte betrokken. Aan het Bokhovenstraatje is een stadswoning over twee woonlagen gerealiseerd boven de begane grond.

Aan de achterzijde, gelegen aan de binnenhof, is een parkeercarrousel gebouwd voor 20 auto’s en in het souterrain zijn bergingen en fietsenstallingen opgenomen.

Het gehele complex is uitgevoerd in baksteen, in een lichte kleur gekeimd, en zorgt zo voor een rustige, enkelvoudige maar tijdloze, statige architectuur. Hierin zijn houten en stalen puien opgenomen en ramen in zuiver wit en antraciet. De daken zijn belegd met keramische dakpannen.

 

Fotografie: Norbert van Onna

Symposium herbestemmen van gebouwen in Oss