Loading...

Ten Bijgaerde Oisterwijk

Bewaren

Ten Bijgaerde ligt letterlijk op een steenworp afstand van het rustieke centrum van Oisterwijk. Grenzend aan en liggend in een prachtig park met oeroude bomen. Het is een historische plek vol bijzondere details zoals een oude kloostermuur en een kapelletje.

Ten Bijgaerde bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen en 32 appartementen. Een deel van de woningen is geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Een ander deel wordt met voorrang toegewezen aan senioren. Zo ontstaat een levendige buurt waar zowel jong als oud zich thuis voelen.

Ten Bijgaerde telt 26 twee-onder-een-kapwoningen, waarvan 16 grenzend aan het park: ideaal voor gezinnen met kinderen. Niet gehinderd door auto’s of ander verkeer kunnen zij zich uitleven in een zee van speelruimte. De tien koopwoningen langs de Udenhoutseweg hebben aan de achterzijde een grote tuin. Verder heeft elke woning een eigen oprit.

Het ontwerp van de woningen en appartementen is gebaseerd op de Bossche School: strakke lijnen gecombineerd met sfeervolle elementen.

 

Fotografie: Norbert van Onna

Symposium herbestemmen van gebouwen in Oss