Loading...

Waterschoot Veldhoven

Bewaren

 

 

Op de voormalige weilanden van agrariër Waterschoot verrijst De Mirre, een nieuwe uitbreidingswijk in Meerhoven, nabij Eindhoven. In deze nieuwbouwwijk heeft de heer Waterschoot een biologische buurtwinkel, waar hij agrarische producten verkoopt van zichzelf en nabij gevestigde collega agrariërs. Een dergelijke winkel vormt een unicum in een gebied, dat nagenoeg geheel op wonen is gericht. De boerderijwinkel speelt in op de recente tendens waar steeds meer vraag is naar authentieke kwaliteitsproducten.

Het nieuwbouwplan voor de biologische winkel, met daarboven een drietal huurappartementen, kon gelijktijdig ontwikkeld worden met de nieuwbouwwijk. Een voorwaarde was wel dat het architectenbureau dat verantwoordelijk was voor de wijk als geheel ook het project voor de heer Waterschoot zou tekenen.

Het resultaat is een project met een moderne, landelijke uitstraling. Op eigentijdse wijze is vormgegeven aan de identiteit en professie van de eigenaar. Zo refereert de grote, rieten kap aan de boerderijen van het Brabantse landschap. In het interieur van de winkel overheerst onbehandeld western red cedar, wat mede bijdraagt aan de warme uitstraling die perfect past bij een boerderijwinkel.

Dorpshuis Zeeland bereikt hoogste punt