Loading...

Woonzorgcomplex De Rips Gemert

Bewaren

Het woonzorgcomplex aan de Hertsigstraat in De Rips bevat 12 seniorenwoningen met een zorgsteunpunt. Er is geen onderscheid tussen de hoofdmassa en een bijgebouw. De bouwmassa ligt aan de west- en noordzijde van het kavel, waarbij de woningen rondom een gezamenlijke tuin liggen.

De tuin ligt als een ‘groene long’ aan het dorpsplein en vormt ruimtelijk één geheel met het voorplein van de kerk. De klokkentoren is de verbindende spil tussen het woonzorgcentrum en de kerk. Door deze ruimtelijk opzet en door de beperkte bouwhoogte van twee bouwlagen, past de nieuwbouw perfect in de straatwand.

 

Het gebouw onderscheidt zich van de standaard woningbouw door de toepassing van traditionele loggia’s. De puien van de woon- en slaapkamer liggen schuin in één lijn, waardoor de bewoners de beschikking hebben over een balkon over de volledige gevelbreedte. Doordat de plattegrond van de woonkamer naar het terras toe breder uitloopt, wordt het contact met buiten extra versterkt.

Een verbreding van de galerij bij de entree van ieder appartement zorgt ervoor dat de bewoner bij zijn eigen voordeur ruimte heeft voor de scootmobiel. De galerijen zijn licht en warm van karakter door de toepassing van gematteerd glas in de buitengevel en onbehandeld western red cedar voor de binnengevels.

 

Fotografie: Norbert van Onna

Start verbouwing gemeentehuis Elst (Overbetuwe)