Loading...

Zorgcentrum Droo-Zuid Duiven

Bewaren

Het nieuwe zorgcentrum vormt samen met het huis van Droo het voorzieningenhart van de nieuwe wijk Droo-zuid. In dit project is bewust gekozen voor een combinatie van zorgwoonfuncties met eerstelijns zorg en andere voorzieningen. Het zorgcentrum is samen met het huis van Droo ontwikkeld rond een openbare binnentuin.

 

De binnentuin koppelt de twee gebouwen ruimtelijk en functioneel. Aan de ene zijde van de tuin ligt het zorgcentrum, aan de andere zijde het Huis van Droo, met functies als een kinderdagopvang, een buurtcafé en een gymzaal. De tuin zorgt voor de ontmoeting tussen de verschillende gebruikersgroepen, de ouderen en de kleine kinderen.

In het zorgcentrum bevinden zich (groeps)woonfuncties voor ouderen die behoefte hebben aan psychogeriatrische en somatische zorg. Verder zitten er (groeps)woningen in het gebouw voor jongeren met blijvende somatische problemen. Op de begane grond bij de entree bevinden zich de huisartsen, fysiotherapie en andere eerstelijns zorgfuncties. In ditzelfde multifunctionele gedeelte van het gebouw zijn daarnaast nog andere (wijk)voorzieningen gesitueerd zoals een kapper, dagbehandeling, activiteitenruimten en een huiskamer voor de buurt.   

 

Fotografie: Norbert van Onna

Start verbouwing gemeentehuis Elst (Overbetuwe)